Werken bij HLB Witlox Van den Boomen

Hoe ervaart Ricardo het werken voor Accountancy & Advies?

Wat moeten kandidaten echt weten over HLB Witlox Van den Boomen?

Dat het een leuke, jonge, dynamische club is. En ook nog eens super professioneel. Bovendien: wanneer kandidaten hier een rondleiding en een gesprek hebben gehad, zijn ze zo enthousiast dat ze hier willen komen werken. Bijna alle kandidaten, op een enkele uitzondering na. Dat zegt genoeg toch?

Wat is het doel van jouw business line?

We ondersteunen ondernemers in hun bedrijfsvoering op het gebied van accountancy. Zo kan de ondernemer op basis van actuele data zijn onderneming aansturen. Verder stellen wij veel jaarrekeningen samen en voegen we een samenstellingsverklaring toe, die aangeeft dat je vakkundige hulp hebt gekregen bij de jaarrekening. Zo voldoet de klant netjes aan wet- en regelgeving. Maar onze ondersteuning is natuurlijk nog veel breder dan dat.

Waar haal je zelf de meeste voldoening uit?

Van het begeleiden van een ondernemer in alle fasen van zijn ondernemerschap. Niet alleen zakelijk, ook bij vragen over de privésituatie. Dat hangt - zeker bij een DGA - sterk samen. Het is fijn om iemand heel goed te begeleiden zodat hij of zij geen zorgen heeft, rust heeft en dankbaar is. Dat geeft me heel veel voldoening. Na een tijdje bouw je een mooie vertrouwensband op. Als iemand zijn zorgen met je deelt of vertelt dat hij het niet meer ziet zitten, en dat je dan écht kunt helpen. Het mooiste moment is om een ondernemer met wie je vanaf de start gewerkt hebt, uiteindelijk te mogen begeleiden bij de succesvolle verkoop van zijn bedrijf. Dan is het verhaal compleet. Soms vraagt een DGA dan of je hem daarna ook nog kunt begeleiden. Na de verkoop, of na het pensioen, gebeurt er ook nog veel. Ik begeleid ondernemers in alles wat hen bezighoudt. Een schenking naar de kinderen. Of een scheiding. Ook dan doe je ertoe voor hen. Dat zakelijk en privé zo met elkaar vervlochten zijn, dat maakt het heel dynamisch.

Voor wat voor klanten werkt de business line A&A vooral?

Onze businessline werkt voor alle ‘kleine’ ondernemingen met een balanstotaal van <6mio, een omzet van <12mio en minder dan 50 medewerkers. Uitdagende klanten in heel uiteenlopende branches zoals vastgoed, bouw, hightech-maakindustrie, paarden, internationaal en (groot)handel. Een heel groot deel daarvan is een (internationaal) mkb-familiebedrijf, voornamelijk Brabants.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?

De week begint bij ieder team met een ‘weekstart’. Daarin nemen we de planning voor de komende week door en delen we nieuwe ontwikkelingen. De werkdagen op de A&A zijn heel afwisselend en afhankelijk van het niveau verschilt de ene werkdag nogal van de andere. Je doet veel verschillende dingen.
In het begin, als assistent, zit je in de leerfase. Dan doe je nog redelijk wat repeterend werk, zoals jaarrekeningen en tussentijdse cijfers. De opdracht-managers en de team-managers doen dat ook, maar wisselen het meer af. Bijvoorbeeld met opdrachten plannen, budgetten bewaken en factureren. Daarnaast adviseren zij meer en ze bespreken vaak ook de jaarrekeningen en tussentijdse cijfers met de klanten. Dan ga je steeds meer de diepte in.

Wat maakt HLB Witlox Van den Boomen anders, volgens jou?

Wij zijn echt verder met onze digitalisering. Ik hoor wel eens hoe andere kantoren werken; die lopen nog echt wel achter op ons. We doen meer digitaal. En we maken veel meer gebruik van data-analyse. Om een voorbeeld te noemen: we maken gebruik van een radar. In een grafische weergave kunnen wij – maar ook de ondernemer – direct zien wat goed en wat minder gaat voor de onderneming. Alle data is daarin verzameld, zodat we in één oogopslag zien wat de status is op fiscaal, juridisch en bedrijfseconomisch gebied. Iets is rood, grijs of groen. Zo maken we ook voor de ondernemer de situatie direct inzichtelijk. Hij weet dan bijvoorbeeld dat hij risico loopt. Op basis daarvan kan hij keuzes maken. Door te digitaliseren, zijn we in staat snel mee te gaan met ontwikkelingen. En zo blijft er meer tijd over voor de écht leuke dingen. Bijvoorbeeld voor het uitgebreid bespreken van de radar. We kunnen dan de diepte in en dan komen er ook weer andere dingen ter sprake. Het is dus niet een standaard rondje om de kerk. We praten diepgaand over de klant of zijn business.

Nog een voorbeeld: we hebben ‘aan de achterkant’ monitors die onze processen in de gaten houden. Daarmee dwingen we onze beste manier van werken af. En kunnen we altijd kwaliteit garanderen, want dat vinden we belangrijk. Daardoor is het niveau hoog en is het werk ook uitdagender en complexer.

Waarom zou een kandidaat voor ons moeten kiezen?

Als je wil werken voor de top van het mkb, dan moet je voor ons kiezen. Bovendien krijg je hier echt de vrijheid om je te ontwikkelen en de beste versie van jezelf te worden. Ook werk je in een kwalitatief hoogwaardige omgeving en heb je te maken met mooie uitdagende klanten.

Is er een moment dat jou echt is bijgebleven?

De betrokkenheid van collega’s, als er belangrijke gebeurtenissen zijn in je leven. Bij de geboorte van mijn kinderen werd ik overladen met kaartjes, bloemen en cadeautjes. Niet alleen van directe collega’s. Die persoonlijke benadering voel je altijd. Na het overlijden van mijn moeder kreeg ik meteen veel appjes. En toen ik weer op kantoor was, kwamen er steeds collega’s naar me toe om te vragen hoe het ging. Er wordt heel persoonlijk en oprecht gereageerd, dat is heel mooi. En dat is zeker niet overal zo.

En is er iets waar je erg naar uitkijkt?

Naar weer een leuk en spetterend personeelsfeest!

Ricardo Goldbach - Article Side info

Ricardo Goldbach

Senior Manager Accountancy & Advies

Collega worden van Ricardo?

Bekijk onze Accountancy & Advies vacatures.

Manager Samenstelpraktijk

Jouw rol als Manager Samenstelpraktijk
 • Je stuurt je team aan en coacht je collega’s. 
 • Je beheert zelfstandig de relaties van je eigen klantenportefeuille. 
 • Je bent vakinhoudelijk eindverantwoordelijke en tekenbevoegd Accountant. 
 
Van collega’s aansturen tot ondernemers verder helpen, jouw baan is elke dag anders. Met onze slagkracht en onze voorsprong in data-science en digitalisering analyseren we scherper en adviseren we completer. In onze multidisciplinaire adviesorganisatie werk je samen aan weloverwogen adviezen die ertoe doen. 
 
Jouw team  
Jouw standplaats is Gemert, maar je werkplek is flexibel: vanuit huis, op een andere vestiging of bij een klant op locatie. Je hoort bij de business line Accountancy & Advies, waar we samen sterk staan met ruim 170 behulpzame collega’s. Je leert van alle disciplines die we in eigen huis hebben en werkt in een ontspannen en gelijkwaardige sfeer samen, van bespreking tot borrel.   
 
Dit heb je: 
 • Afgeronde AA-opleiding en 7 tot 10 jaar ervaring in een accountantskantoor. 
 • Je bent een gesprekspartner op elk niveau met goede communicatieve vaardigheden en leidinggevende ervaring.  
 • Je bent een kartrekker en kunt jouw team motiveren. 
 • Je hebt kennis van en ervaring met de klantenkring MKB+/DGA.  
 
Dit krijg je: 
 • Goed salaris, zoals dat hoort bij jouw functie en ervaring.  
 • 30 vrije dagen (bij fulltime) + opties: feestdagen ruilen en 2 weken extra.  
 • Ontspannen werken in een platte, open sfeer zonder pakkencultuur.  
 • Alle ruimte om zelfstandig je functie te vormen en je talenten te benutten. 
 • Gezonde werkdruk met de vrijheid om te werken waar en wanneer je wil. 
 • Laptop, de nieuwste iPhone en de inrichting voor je thuiswerkplek. 
 • Veel carrière- en doorgroeimogelijkheden voor een snelle volgende stap. 
 • Auto van de zaak of vergoeding van reiskosten, mobiliteit en onkosten. 
 • Goede pensioenregeling en kosteloze arbeidsongeschiktheidsverzekering. 
 • Grenzeloos samenwerken met collega's uit binnen- en buitenland. 
 • De 5 carrièregaranties die je alleen bij HLB Witlox Van den Boomen krijgt. 
 
Daarom werken al ruim 600 collega’s bij ons: 
 1. Je werkt voor mooie, uitdagende klanten 
 2. Je werkt samen in multidisciplinaire teams  
 3. Je werkt flexibel in tijd en locatie 
 4. Jouw werk doet ertoe bij collega’s en klanten 
 5. Je ontwikkelt je tot de beste versie van jezelf  
 
Heb jij interesse in deze vacature, maar twijfel je of het bij je past?
Neem dan contact op met Richelle Wesseling (+31 881 948 551 of richelle.wesseling@hlb-wvdb.nl). Wij denken in mogelijkheden en staan open voor iedereen die zich groots wil ontwikkelen.
Meer weten

Assistent Accountant - Samenstelpraktijk

Help samen met je collega’s ondernemers met accountancy vooruit.  
 
Jouw rol als Assistent Accountant Samenstelpraktijk
 • Je stelt jaarrekeningen en belastingaangiften op en werkt aan bijzondere (deel)opdrachten onder begeleiding van een opdrachtleider. 
 • Je assisteert bij het opstellen van tussentijdse cijfers, begrotingen en het beoordelen ervan. 
 • Je neemt deel aan verschillende leerzame overlegvormen, zoals het vaktechnisch overleg. 
Jouw rol is ideaal om snel te groeien, als accountant én als persoon. Je krijgt veel ruimte, kansen en verantwoordelijkheden en mag meteen vanaf het begin al veel klantcontact hebben. Je ontwikkelt jezelf met hulp van onze Academy met tal van opleidingen en trainingen. Bovendien krijg je een brede kijk op het vak doordat je samenwerkt in multidisciplinaire teams. In een fijne sfeer en met werk dat ertoe doet: met veel impact voor onze klanten en voor een gezonde, eerlijke maatschappij en economie. 
 
Je team
Bij welke vestiging wil jij werken? Dat ontdekken we graag met jou. Je hoort bij de business line Accountancy & Advies. Daarin krijg je ruim 170 collega’s die er zijn om jou te helpen, want bij ons werken we samen aan het beste resultaat. Je leert van je accountancycollega’s, maar ook van onze fiscalisten, corporate finance adviseurs en van de advocaten en notarissen van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen. Al die disciplines in huis, dat is uniek in onze branche.  
 
Dit heb je:
 • HBO werk- en denkniveau, verkregen door opleiding of recente werkervaring.   
 • Je bent een cijferwonder, gedreven en ambitieus. 
 • Je bent bereid om de post-bachelor tot AA te volgen. 
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. 
 • Je bent kwaliteitsgericht, analytisch en proactief. 
 • Je hebt een pre als je relevante werkervaring hebt. 
 
Dit krijg je: 
 • Goed salaris, zoals dat hoort bij jouw functie en ervaring.  
 • 30 vrije dagen (bij fulltime) + opties: feestdagen ruilen en 2 weken extra.  
 • Ontspannen werken in een platte, open sfeer zonder pakkencultuur.  
 • Alle ruimte om zelfstandig je functie te vormen en je talenten te benutten. 
 • Gezonde werkdruk met de vrijheid om te werken waar en wanneer je wil. 
 • Laptop, de nieuwste iPhone en de inrichting voor je thuiswerkplek. 
 • Veel carrière- en doorgroeimogelijkheden voor een snelle volgende stap. 
 • Auto van de zaak of vergoeding van reiskosten, mobiliteit en onkosten. 
 • Goede pensioenregeling en kosteloze arbeidsongeschiktheidsverzekering. 
 • Grenzeloos samenwerken met collega's uit binnen- en buitenland. 
 • De 5 carrièregaranties die je alleen bij HLB Witlox Van den Boomen krijgt. 

 
Doorgroeimogelijkheden 
Vanuit deze rol krijg je de ruimte om door te groeien in de diepte binnen de afdeling Accountancy en Advies, of in de breedte op andere afdelingen in de organisatie. Samen houden we op elk moment in je carrière oog voor wat je wil.  
 
Daarom werken al ruim 600 collega’s bij ons: 
 1. Je werkt voor mooie, uitdagende klanten 
 2. Je werkt samen in multidisciplinaire teams
 3. Je werkt flexibel in tijd en locatie
 4. Jouw werk doet ertoe bij collega’s en klanten
 5. Je ontwikkelt je tot de beste versie van jezelf
 
Heb jij interesse in deze vacature, maar twijfel je of het bij je past?
Neem dan contact op met Richelle Wesseling (+31 881 948 551 en richelle.wesseling@hlb-wvdb.nl). Wij denken in mogelijkheden en staan open voor iedereen die zich groots wil ontwikkelen. 
Meer weten

Meewerkstage Accountancy - Samenstelpraktijk

Help je collega’s in accountancy en zet je eerste stappen als professional.
 
Jouw rol als stagiair(e) Accountancy & Advies 
 • Je oriënteert je binnen de praktijk en ervaart de voordelen van multidisciplinair samenwerken. 
 • Je werkt mee aan verschillende opdrachten met klantcontact, zoals het beoordelen van eenvoudige cijferopstellingen, het voorbereiden van correspondentie, het opstellen van jaarrekeningen en het meedenken over bedrijfsprocessen van onze klant.
 
In jouw rol ga je veel leren en vooral een plezierige stage hebben! De ideale manier om te ontdekken hoe het is om in de accountancy te werken. Je ontwikkelt jezelf met hulp van je collega’s en onze Academy en krijgt de kans om veel te leren van verschillende disciplines. In een fijne, warme sfeer waarin we elkaar verder helpen. Kom erbij!
 
Je team  
Bij welke vestiging wil jij stagelopen? Dat ontdekken we graag met jou. Je hoort bij de business line Accountancy & Advies. Daarin krijg je ruim 170 collega’s die er zijn om jou te helpen, want bij ons werken we samenaan het beste resultaat. Je leert van je accountancycollega’s, maar ook van onze fiscalisten, corporate finance adviseurs en van de advocaten en notarissen van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen. Al die disciplines in huis, dat is uniek in onze branche.
 
Dit ben je: 
 • Derdejaars HBO- of WO-student Accountancy, Finance & Control of Bedrijfseconomie. 
 • Uitstekend in mondelinge en schriftelijke communicatie. 
 • Je durft bestaande kaders los te laten om tot optimale oplossingen te komen.
 
Dit krijg je: 
 • Marktconforme stagevergoeding (van €880,- tot €990,-.).
 • Je kan feestdagen ruilen. 
 • Ontspannen werken in een platte, open sfeer zonder pakkencultuur.  
 • Alle ruimte om zelfstandig je functie te vormen en je talenten te benutten. 
 • Laptop en de inrichting voor je thuiswerkplek. 
 • Veel carrière- en doorgroeimogelijkheden voor een snelle volgende stap. 
 • Vergoeding van reiskosten. 
 • Goede pensioenregeling en kosteloze arbeidsongeschiktheidsverzekering. 
 • Grenzeloos samenwerken met collega's uit binnen- en buitenland. 
 • De 5 carrièregaranties die je alleen bij HLB Witlox Van den Boomen krijgt.  
 
Doorgroeimogelijkheden 
Vanuit deze rol krijg je de ruimte om door te groeien in de diepte binnen de afdeling Accountancy & Advies, of in de breedte op andere afdelingen in de organisatie. Samen houden we op elk moment in je carrière oog voor wat je wil.
 
Daarom werken al ruim 600 collega’s bij ons: 
 1. Je werkt voor mooie, uitdagende klanten 
 2. Je werkt samen in multidisciplinaire teams  
 3. Je werkt flexibel in tijd en locatie 
 4. Jouw werk doet ertoe bij collega’s en klanten 
 5. Je ontwikkelt je tot de beste versie van jezelf  
Meer weten
triangle dark triangle light

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Neem contact op met Jacky. Wij denken in mogelijkheden en staan open voor iedereen die zich groots wil ontwikkelen.

Jacqueline Damen-Herps_full-color